Injektionsbehandlingar
i Göteborg

Injektionsbehandlingar inom estetik är ett populärt alternativ när man önskar få subtila, naturliga förändringar utan kirurgi och passar den som önskar återställa, förfina eller förnya sitt utseende och minska tecken på förtidigt åldrande. Dessa behandlingar erbjuder många fördelar och möjligheter, men det är viktigt är man är påläst och förbereder sig väl innan man väljer sin injektionsbehandlare då resultatet kan variera.

Våra injektionsbehandlingar

Fillers

Fillers kan släta ut rynkor, framhäva ansiktets konturer, skapa fylligare läppar och föryngra huden

Radiesse

Radiesse är en kollagenstimulerande filler som har en lyftande förmåga och ger dig även en finare hy.

Skinbooster

Skin Booster från Belotero Revive passar dig som vill motverka och behandla tidiga ålderstecken

PRP/PRF

PRP och PRF är en behandling där patienten behandlas med sitt egna blod

Rynkbehandling

Vi arbetar med muskelavslappnade medel för att motverka oönskade rynkor.

Sklerosering

Effektiva och säkra behandlingar mot ytliga kärl på benen

Profhilo

Profhilo är ett innovativt koncept för antiaging som motverkar slapphet i huden.

Hur fungerar en injektionsbehandling?

Injektionsbehandlingar innebär att små mängder av ett ämne injiceras under huden för att uppnå estetiska mål som rynkreducering eller t.ex volym förbättring. De vanligaste substanserna som används är hyaluronsyra, som finns naturligt i kroppen, och botulinumtoxin, som hjälper till att slappna av musklerna och minska rynkor. På vår klinik arbetar vi med marknadsledande märken för att du ska få det personliga resultat du önskar och kan då även välja andra preparat som PRP, biostimulatorer (Sculptra, Radiesse) samt avancerade hudvårdsbehandlingar.

Vilka risker och bieffekter finns det?

Som med alla medicinska ingrepp finns det risker och potentiella bieffekter med injektionsbehandlingar. Vanliga bieffekter inkluderar rodnad, svullnad, och blåmärken på injektionsstället. Dessa symtom är oftast tillfälliga och försvinner inom några dagar. I sällsynta fall kan allvarligare komplikationer såsom infektioner eller allergiska reaktioner uppstå. Mer detaljerat information får du av din legitimerade injektionsbehandlare på plats under din obligatoriska konsultation.

Hur länge varar effekten?

Effekten av en injektionsbehandling varierar beroende på typ av behandling och individuella faktorer som metabolism och livsstil. Generellt sett kan effekten av hyaluronsyra variera från 6 till 24 månader, medan effekten av botulinumtoxin vanligtvis varar mellan 3 till 6 månader.

Förberedelser inför behandlingen

Det kan inkludera att undvika vissa mediciner som aspirin eller andra blodförtunnande medel, som kan öka risken för blåmärken. Det är också rekommenderat att inte dricka alkohol eller röka i dagarna innan eller efter behandlingen eftersom detta kan påverka läkningsprocessen.

Sammanfattning

Injektionsbehandlingar erbjuder en spännande möjlighet att förbättra sitt utseende med minimal inverkan på det dagliga livet. Med rätt förberedelser och med våra kvalificerade och erfarna behandlare, kan de flesta njuta av fördelarna med dessa behandlingar med liten risk. Som alltid är det viktigt att noggrant väga för- och nackdelarna och diskutera eventuella bekymmer med oss för att säkerställa att behandlingen är lämplig för dig.

Frågor och svar om injektionsbehandlingar

Många upplever endast ett lätt obehag under injektionen. Vi använder en bedövande salva samt lidokain i produkterna för att minimera obehaget.

Resultaten kan ofta ses omedelbart, särskilt med fillers. Botulinumtoxin kan ta några dagar upp till en vecka innan full effekt.

Vanliga behandlingsområden inkluderar ansiktet, såsom pannan, runt ögonen, läppar och kinder, samt händer och hals.

Resultaten varar från några månader till ett par år beroende på typ av behandling och individuella faktorer.

Undvik alkohol, tobak och blodförtunnande medel dagarna innan behandlingen för att minska risken för blåmärken.

Ja, de flesta behandlingar kräver ingen återhämtningstid, så du kan återgå till normala aktiviteter direkt. Men blåmärken och svullnad kan förekomma.

Vanliga risker inkluderar svullnad, blåmärken och ömhet vid injektionsställena. Allvarligare komplikationer är ovanliga men kan inkludera infektion eller allergiska reaktioner.

När de utförs korrekt av en erfaren injektionsbehandlare kan behandlingarna ge ett naturligt och förbättrat utseende. Men kan få en direkt motsatt effekt om man väljer fel behandlare eller preparat så välj klinik med omsorg!

Nej, vi jobbar INTE med semipermanenta fillers (eftersom det är större komplikationsrisk med dessa) och resultaten är temporära och behöver upprepas för att upprätthålla effekten.

Ja, det är vanligt att kombinera olika injektionsbehandlingar för att uppnå ett naturligt, avslappnat och personligt utseende.

Alternativ kan vara laserbehandlingar, microneedling (Skinpen/Dermapen4), kirurgi eller kemiska peelingar eller en kombination av dessa.

Vi tar ytan på djupaste allvar

Advanced Clinic är certifierade enligt Estetiska Injektionsrådet. Din trygghet som kund vår högsta prioritet. Våra injektionsbehandlare är legitimerade sjuksköterskor,  utbildade i injektionstekniker och går löpande under året på vidareutbildning. Vi värdesätter din säkerhet och kvaliteten på våra behandlingar. Välkommen till en trygg och professionell upplevelse hos oss!

Återkommande besök lönar sig

Investera i dig själv och din hälsa med något av våra Årskort+.
Välj mellan tre olika nivåer som ger dig förtur till våra event samt rabatterade priser på våra tjänster och produkter.

HUDHÄLSA KOMMER INIFRÅN MEN BEVARAS UTIFRÅN

En stark och frisk hud behöver arbeta från insidan och ut. Därför grundar sig våra behandlingstekniker på positiva kostvanor och effektiva, avancerade ansiktsbehandlingar. När du besöker oss för första gången utför vi en grundlig hälsoprofil som tar upp nuvarande tillstånd och bakgrund för att optimera ditt slutresultat hos oss. Förutom vår grundutbildning är våra hudterapeuter även vidareutbildande inom kost och näringslära för att ge dig en djupare förståelse för din hud.

Kundomdömen