VÅRA BEHANDLINGAR

Vi utför resultatinriktade hudvårdsbehandlingar för dig som vill ta bort ytliga kärl på ben. På vår hudklinik i Göteborg tar vi bort kärl med injektionsbehandling och/eller laser.

Ytliga Kärl/Ådernät (ben)

Sklerosering (ådernät ben)

Många kvinnor men även män, lider av ytliga kärlbristningar eller ådernät på benen som kan vara röda eller blå i färgen beroende på kärlets tjocklek. Orsaken är oftast ärftlighet men uppkommer även vid ökat tryck, ex. graviditet. Vissa besväras även av åderbråck som är mer djupliggande vener.
Kärlbristningar, kärlspindlar eller ådernät som de också kallas är små kärl/vener som ligger så ytligt att de syns genom huden och har normalt sett en röd eller blåviolett nyans. Dessa kärl finns primärt i ansiktet eller på benen, men kan även förekomma på andra områden av kroppen.
Dessa kärl kan vara till kosmetiskt besvär och störande vilket också är skälet att väldigt många vill ta bort sina ytliga blodkärl.
Hur många behandlingar behövs?
Vanligtvis räcker det med 1-2 behandlingar men flera behandlingar kan behövas, beroende på hur du efterbehandlar området. Efter din behandling hos oss på Advanced Clinic i Göteborg får du med dig tydliga och noggranna hemvårdsrekommendationer så att du förebygger nya kärlbristningar.

Konsultation inför kärlbehandling

Är du osäker vilken behandling som passar dig och ditt problem? Boka en kostnadsfri konsultation hos våra Auktoriserade Hudterapeuter så går vi igenom dina förutsättningar och lägger upp en behandingsplan anpassad för just dig.

Tid: 20 min
Pris: Kostnadsfri

Sklerosering Ytliga Kärl/Ådernät

Injektion/Sklerosering

Vid injektion behandlas du med läkemedlet Aetoxysklerol och som är godkänt i Sverige och övriga världen för injicering mot blodkärl, ådernät och kärlbristningar. Behandlingen utförs av en Legitimerad Sjuksköterska.
Skleroseringen får kärlen att skrumpna och dra ihop sig över tid och därefter försvinna. Eftervården består av en elastisk binda/stödstrumpor under några veckors tid vilket pressar samman kärlväggarna och därefter försvinner de helt.

Laser

Vi arbetar med en av marknadens mest kraftfulla lasrar, Cutera Excel V+ som kombinerar 532nm Genesis och Cutera’s beprövade långpuls 1064 nm Nd: YAG-laser för säker, effektiva behandlingar med hög effektivitet på alla hudtyper. Värmepulsen tränger ned i hudytan och tas upp i kärlet som drar ihop sig och försvinner successivt efter behandlingen.
Normalt sett behövs 1-3 laserbehandlingar utförda med 1-2 månaders mellanrum.

Om du är osäker på vilken behandling som passar dig är du välkommen på en kostnadsfri konsultation hos våra erfarna hudspecialister.

Tid: 30 min
Pris: från 1900:- (beror på kärlens storlek och omfattning)

Återkommande besök lönar sig

Investera i dig själv och din hälsa med något av våra Årskort+.
Välj mellan tre olika nivåer som ger dig förtur till våra event samt rabatterade priser på våra tjänster och produkter.