OM OSS

Hos oss hittar du personal med stor passion och erfarenhet för sitt yrke och vi tar väl hand om dig när du väljer att besöka oss!

Advanced Clinic
Förfinade behandlingar inom avancerad hudvård

Genom vår kunskap i avancerad hudvård kan vi på ett effektivt sätt ge dig bästa resultat – en frisk hud som strålar av välbefinnande, inifrån och ut! Vi erbjuder allt inom hudvård, fotvård och estetiska behandlingar – såsom injektionsbehandlingar och medicinskt inriktade behandlingar:

 • Avancerade ansiktsbehandlingar
 • Injektionsbehandlingar
 • Medicinsk hudvård
 • Medicinsk fotvård
 • Kostrådgivning
 • Pedikyr
 • Laser
 • Lashlift
 • Cryopen
 • Skinpen
 • Dermapen
 • Konsultation
 • Microdermabrasion
 • Färgning av fransar och bryn

Du hittar Advanced Clinic i nyrenoverade och avkopplande lokaler på Skanstorget 6 i Göteborg, nära till pulsen men ändå i en lugn och behaglig atmosfär. När du lämnar vår klinik efter en återställande behandling, gör du det med tydliga resultat i både kropp och själ, som känns och syns länge.

Vår vision är att se just dig som individ, dina specifika behov. Vi vill lyfta din egen potential och arbetar därför utifrån dina förutsättningar för att nå dina mål, vare sig det handlar om nya kostvanor eller en aktiv behandling av hudåkommor. Våra ledord: Restore, Refine & Renew tar dig och din hudhälsa till nya nivåer och vi brinner för ditt välmående!

Hos oss arbetar Auktoriserade Hudterapeuter med specialistutbildning inom hudproblematik och som dessutom har gedigen kunskap inom kost och hälsa. Vi har även Medicinska Fotterapeuter med undersköterskeutbildning samt Legitimerad Sjuksköterska som är klinikansvarig.

Vi öppnade i december 2010 under namnet Advanced Skin Care och var då först ut med att erbjuda avancerad hudvård i Göteborg med fokus på ansiktsbehandlingar i fördjupning i kost- och näringslära.

Kliniken är certifierad av Estetiska Injektionsrådet samt medlem i SHR – Sveriges Hudterapeuters Riksförbund och internationella CIDESCO, världens mest framstående sammanslutning av skönhets- och kosmetikkliniker. Vår medicinska fotterapeut är medlem i Sveriges Fotterapeuter och SMF – Sveriges Medicinska Fotterapeuter. Vi finns även registrerade i Vårdgivarregister genom IVO – Inspektionen för vård och omsorg och välkomnar den nya lagen – Lagen om Estetiska kirurgiska ingrepp & Estetiska Injektionsbehandlingar (2021:363) som träde i kraft 1 juli 2021.

Varmt välkommen till oss!

Josefine Runeson
Verksamhetchef
Leg. Sjuksköterska, Aukt. Specialiserad Hudterapeut av SHR, Cert. Kostrådgivare.

Josefine Runesson

Hudvård/Kostrådgivning/Estetik
Verksamhetschef

josefine@advancedclinic.se
031-711 70 60

Josefine, som är eldsjälen bakom Advanced Skin Care, är Auktoriserad Specialiserad Hudterapeut via SHR och Cidesco. Hon började sin karriär 2005 och har sen dess arbetat heltid inom hudvård och hälsa. Idag är hon stolt grundare till Göteborgs första klinik för avancerad hudvård där fokus ligger på resultatinriktad hudvård med fördjupning på kost och näring.

”När jag våren 2006 fick min efterlängtade titel som auktoriserad hudterapeut var det en dröm som gick i uppfyllelse. Intresset för hudvård och hälsa har funnits med mig sedan tidiga tonår, då jag själv fick svåra problem och desperat försökte hitta ett svar på varför det skedde just mig. Flera år senare fick jag svar på många av mina frågor och förstod också att lösningen ligger långt ifrån att enbart förlita sig på krämer. Avancerad hudvård är nämligen kroppen i sin totala helhet. Där behandlingar, hudvård och kost/livsstil arbetar tillsammans, för att ge rätt förutsättningar. För att få ett starkt och friskt yttre, krävs det att vi börjar arbeta med vårt inre genom näring och mental återhämtning. Efter att ha arbetat både internationellt och här hemma i Sverige, har jag nu äntligen hittat rätt och skapat Göteborgs första medicinska hudvårdsklinik med inriktning på kostens betydelse. Hos oss hittar du förstklassiga och unika behandlingar där ditt mål och din totala hälsa står i fokus. Resultatinriktade hudvårdsbehandlingar för kropp och ansikte där effekten känns och syns länge.”

Utbildning:

 • Certifierad Injekstionsbehandlare, Estetiska Injektionsrådet, 2021
 • Estetisk Injektionsbehandlare, Galderma, 2020
 • Leg. Sjuksköterska, Sahlgrenska Akademin – Göteborgs Universitet 2020
 • Gesällbrev Hudterapeutyrket, Sveriges Hantverskråd, 2018
 • Dermapen terapeut, MMskincare 2015
 • Certifierad Specialiserad Hudterapeut, Hudkliniken, Skånes Universitetssjukhus 2013
 • IPL terapeut: permanent hårborttagning, hudföryngring, Powerlite 2013
 • Certifierad Kost & Näringsrådgivare, Pauluns Näringscenter 2010
 • Diplomerad Hudspecialist (avancerad hudvård), pHformula Academy, Barcelona 2009
 • nimue terapeut, Mette Cosmetique 2007
 • Auktoriserad Hudterapeut, Gilda Skolan, Göteborg 2006

Michelle Deewir

Hudvård
michelle@advancedclinic.se
031-711 70 60

Michelle har flera års erfarenhet från hudvårdsbehandlingar. På kliniken erbjuder hon samtliga hudvårdsbehandlingar som vi har och är även vår expert när det kommer till vaxbehandlingar, inklusive brasiliansk vaxning. Hon finns även bemannad i receptionen vissa dagar i veckan och står redo att svara på era frågor!

Intresset för hudvård kom i tidiga tonåren för mig då jag själv hade problemhy och kämpade med att få den bästa versionen av min hud. Efter fem år i annan bransch insåg jag att jag inte hamnat rätt och sökte då till hudterapeut utbildningen och kommer från den stunden aldrig jobba med något annat. 
Det var först 2017 när jag började studera till hud- och massageterapeut som intresset för hälsa och kroppen i helhet väcktes. Att se sammanhanget med kroppens inre som speglar sig på kroppens yttre är så fascinerande. Mitt jobb är numera min hobby!”

Utbildning:

Sofia är en av våra duktiga hudterapeutkollegor som har stor erfarenhet ifrån avancerad hudvård. Hon har aktivt arbetat med IPL och laser sedan 2019. Hon utbildade sig i Australien som har en bred marknad inom avancerad apparatur och innehar stor kunskap inom detta område.

Det tog mig 24 år innan jag äntligen, en morgon vaknade upp och var bombsäker på vad jag ville göra. Det tog inte lång tid innan jag tog mitt pick och pack och flyttade till Australien där jag studerade till Hudterapeut. Nu har det gått lite mer än 5 år sedan den där morgonen och jag har inte ångrat mitt beslut en sekund sedan dess! Det bästa med mitt yrke är utan tvekan alla härliga kunder man får äran att träffa, hjälpa och guida mot en förbättrad hudhälsa. Hoppas att vi ses!”

Utbildning:

Josefine Ravelli

Hudvård/Front Desk
info@advancedclinic.se
031-711 70 60

Vid event och kundkvällar samt i receptionen hittar du ibland Josefine som är auktoriserad hudterapeut och vår ”spindel i nätet”. Hon välkomnar dig som besöker oss för en härlig och resultatgivande behandling eller om du önskar få rådgivning kring hudvård.

Josefine har lång erfarenhet från event och brinner lite extra för att skapa långvariga kundrelationer.

Utbildning:

 • Auktoriserad Hudterapeut, YHHS Göteborg 2023
 • Event Manager, Högskolan Borås 2011-2014

Frida Ekström

Medicinsk Fotterapeut/Undersköterska
info@advancedclinic.se
031-711 70 60

Frida vikarierar för Emma under hennes föräldraledighet och har samma grundutbildning inom medicinsk fotvård och är även undersköterska i botten. Du hittar Frida hos oss på onsdagar då hon även kombinerar sitt arbete som undersköterska på Lundby sjukhus med en tjänst på vår klinik.

Att få erbjuda avkopplande men samtidigt vårdande fotbehandlingar till dig är hennes mål och i hennes trygga händer får dina fötter en nystart!

Utbildning:

 • Medicinsk Fotterapeut, YRGO-högre yrkesutbildning, Göteborg 2022-2023
 • Undersköterska, Vård & Omsorg, Studium 2015-2016

Maria Bergendahl

Fotvård
info@advancedclinic.se
031-711 70 60

Maria är en av våra fotterapeuter som vikarierar för Emma när hon är föräldraledig. Maria brinner för fotvården och arbetat som fotvårdsterapeut i över 23 år, i såväl Sverige som utomlands. Hon har lång erfarenhet av pedikyr och fotvård och gillar att hjälpa dig framhäva den bästa version av dina fötter.

Hon utbildade sig i Grekland och har därefter arbetar med medicinsk fotvård på flera kliniker i Sverige.

Utbildning:

 • Pedikyr/manikyr/SPA/nagelteknologi, Grekland 1998-1999
 • Fotterapeut, Andie’s Creative school Grekland 2000-2002

Emma Persson

Föräldraledig hela 2024
Medicinsk Fotvård
info@advancedclinic.se
031-711 70 60

Emma är Diplomerad Medicinsk Fotterapeut men har en bakgrund som undersköterska. Hon utbildade sig via YRGO – Yrkeshögskolan här i Göteborg och innehar såväl medlemskap i Sveriges Fotterapeuter som i Sveriges Medicinska Fotterapeuter, en yrkesförening där samtliga medlemmar har en gedigen utbildning inom fothälsovård samt fotsjukvård.

“Våra fötter är fantastiska och förtjänar all omsorg de kan få. Tyvärr blir de ofta bortglömda och illa behandlade men förväntas ändå bära oss genom livet. Jag har alltid varit intresserad av hälsa och friskvård och har ett särskilt gott öga till fötter. Det känns otroligt fint att kunna hjälpa människor med besvär att kunna gå utan smärta eller helt enkelt bara ge en stunds avkoppling och omtanke till trötta fötter. En behandling hos mig kommer ge dig ny energi att möta dagen och du kommer förmodligen känna att du står med båda fötterna på jorden igen.”

Utbildning:

 • Undersköterska, Haganässkolan, Älmhult 2002-2005
 • Medicinsk Fotterapeut, YRGO-högre yrkesutbildning, Göteborg 2014-2015

Mikael Gürtelschmid

Medicinskt Ansvarig Läkare
info@advancedclinic.se
031-711 70 60

Utbildning/Erfarenhet:

 • Verksamhetschef och medicinskt ansvarig på Veincare Kliniken
 • Överläkare
 • Specialistläkare i kärlkirurgi
 • Specialistläkare i kirurgi